Root Tabs Aquascape

Apa Itu Root Tabs Aquascape?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ni rasa boring-boring saja nak update blog. Baru-baru ni ada try root tabs untuk tanaman dalam akuarium aku. Peminat aquascape mesti biasa dengan root tabs ni.

Apa itu root tabs? root tabs adalah medium yang dihasilkan dari beberapa campuran bahan (aku sendiri tak tau bahan apa) yang berfungsi untuk membantu mempercepatkan pertumbuhan tanaman dalam aquarium. Penggunaan root tabs dapat merangsang akar-akar tanaman mempercepatkan percambahan.

Siapa Ada Jual Root Tabs

Sumber dari https://www.facebook.com/kedaiufo/

Setakat ni aku beli root tabs dengan KEDAI UFO . Ownernya seorang yang bagus dan suka membantu. Kalau ada masalah berkaitan root tabs, beliau tak lokek ilmu.

Servis pun pantas. Boleh beli melalui pos atau pun dengan agent-agent. Korang boleh la terjah link yang aku letak kat atas tu untuk maklumat lanjut.

Kesan Penggunaan Root Tabs

Tanaman aku terutamanya Monte Carlo menjalar dengan pesatnya menutupi segenap soil yang ada dalam aquarium aku. Aku recommend sangat-sangat korang pakai root tabs ni.

P/s: hati berbunga-bunga tengok plant menjalar laju tanpa dikawal.

Root Tabs Aquascape

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge