Cara Tukar Keyboard Laptop

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Kali ni aku nak kongsikan tutorial cara-cara menukar keyboard laptop. Kita tak dapat lari dari menggunakan laptop untuk kerja-kerja harian kita di pejabat mahupun di More

Cara Tukar Ram Laptop

  Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Posting yang lepas aku dah sharekan cara-cara mengenalpasti jenis RAM laptop. Jadi rasanya tak lengkap pula kalau aku tak share dengan korang cara-cara menukar More

Cara Mengenalpasti Jenis Ram Laptop

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semakin hari semakin berkembang teknologi di dunia. Tak kira lah handphone,laptop dan lain-lain gajet. Syarikat pengeluar saban hari memikirkan cara untuk meningkatkan kecanggihan produk mereka bagi More

Cara Ganti Screen Laptop

  Assalamualaikum semua. Apa khabar? Sihat la hendaknya. Kalau badan sihat tapi laptop tak sihat tak boleh buat kerja jugakan? So sesiapa yang pernah alami masalah screen/lcd/led pecah? Apa yang More

Cara Remove Virus Shortcut

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Korang pernah rasa sakit hati dan panic tak bila pendrive korang cucuk kat laptop atau pc hilang semua file sedangkan storage menunjukkan ada file dalam pendrive More

Cara Servis Laptop

Cara Servis Laptop Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Untuk posting kali ni, aku nak berkongsi dengan korang semua kepentingan servis laptop. Kenapa aku cakap pentingnya servis laptop? Sebabnya dengan servis laptop More