Apa Ada Sunway Lagoon

Pengalaman Pertama Masuk Sunway Lagoon Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ni cuti sekolah seminggu sempat la bawa anak pergi berjalan. Dulu sebelum dia sekolah, tak pernah pun ambik port pergi More

Kematian Yang Menyedihkan

Kematian Yang Pilu Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hari ni 21 Mac 2017 hari yang sedih bagi aku. Aku telah kehilangan ibu red cherry shrimp yang sedang bertelur. Ini adalah pengalaman pertama More

Masalah Magic Seed

Masalah Magis Seed Aquascape Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ni aku nak kongsi masalah magic seed yang sering di hadapi bila mula-mula nak menanam. Apakah masalah tu ye? Spider Web More

Ultraman X Cool

Jumpa Ultraman X Lagi Yeehaaa dapat jumpa Ultraman X lagi. Kali ketiga kalau tak silap aku jumpa dengan hero baru. Dah tua-tua baru dapat tengok Ultraman live depan mata. Sejak 2014 hari tu start More

Root Tabs Aquascape

Apa Itu Root Tabs Aquascape? Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ni rasa boring-boring saja nak update blog. Baru-baru ni ada try root tabs untuk tanaman dalam akuarium aku. Peminat aquascape mesti biasa More

Parameter Air Shrimp

Parameter Air Setiap Shrimp Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Posting kali ni ringkas je aku buat. Tujuannya untuk rujukan aku sendiri dan juga sebagai rujukan korang yang berminat dalam hobi bela shrimp ni. More

Kesilapan Breed Shrimp

Kesilapan Sewaktu Breed Shrimp Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Al kisahnya aku mempunyai satu hobi membela shrimp selain aquascape. Masa aku beli shrimp, ada la seekor dua shrimp yang tengah sarat More

Cara Tukar Keyboard Laptop

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Kali ni aku nak kongsikan tutorial cara-cara menukar keyboard laptop. Kita tak dapat lari dari menggunakan laptop untuk kerja-kerja harian kita di pejabat mahupun di More

Kisah Magic Seed Aquascape

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua kawan-kawan. Post ni aku tulis berpunca dari kebosanan aku duduk office seharian tanpa kerja. Bila bosan dah menghantui diri, tangan pun mula la gatal nak More

Cara Tukar Ram Laptop

  Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Posting yang lepas aku dah sharekan cara-cara mengenalpasti jenis RAM laptop. Jadi rasanya tak lengkap pula kalau aku tak share dengan korang cara-cara menukar More